Sionskerk, A. van Ostadelaan 78, Veenendaal - Direct contact opnemen met de wijkpredikant of scriba van de Sionskerk.

Voedselbank-actie 2018

Voedselbank-actie 2018

Noodhulp, geen extraatje

Voedselpakketten zoals die door de Voedselbank worden verstrekt, zijn bedoeld als noodhulp voor mensen die voor kortere of langere tijd financieel niet rond kunnen komen. Ze zijn niet bedoeld als extraatje voor mensen die het niet breed hebben. Tijdens een intakegesprek toetst de Voedselbank aan de hand van landelijke voedselbankcriteria of een cliënt in aanmerking komt voor een voedselpakket.

Download de flyer (PDF)

Primair: uit de problemen helpen

Het primaire doel is om de cliënt te helpen uit de problemen te komen waar deze in zit. Daarom wordt de cliënt gekoppeld aan een schuldhulpmaatje. Het secundaire doel is het uitdelen van voedselpakketten en kleding.

Continu voedselstroom van belang

De Voedselbank is de afgelopen periode enorm gegroeid. Inmiddels helpt de Voedselbank al meer dan 200 huishoudens. Een voorwaarde om een goede voedselbank te kunnen zijn, is dat er voldoende voedsel binnenkomt. Een deel komt van voedingsbedrijven en supermarkten. Om echter de voedselstroom te blijven garanderen is het nodig dat ook particulieren in beweging komen, bijvoorbeeld door inzamelingsacties van kerken, scholen, verenigingen en bedrijven.

Kwalitatief goede pakketten

De Voedselbank wil kwalitatief goede pakketten samenstellen. De pakketten zijn een aanvulling voor de cliënt; niet voldoende om er van te leven. Een pakket bevat 2 à 3 warme maaltijden en enkele ontbijten.

Bijbelse opdracht

De Sionskerk in Veenendaal-Zuid ondersteunt van harte het werk van de Voedselbank. De Sionskerk wil in de praktijk van alle dag inhoud geven aan het liefhebben van Jezus en van de naasten, ook in Veenendaal. Als mensen het hoofd moeilijk boven water kunnen houden raakt dat de leden van de Sionskerk en zetten we ons bewogen in. Daarom onderneemt de Sionskerk in de maand mei actie om zoveel mogelijk voedsel in te zamelen.

Voedselbank-commissie Sionskerk

Rudi Diepgrond (0653169310),
Coen Leppers (0627331446),
Annemiek van Hal (0658971602),
Clasien van Nellestijn (0621985617),
Elsbet Verduijn (0638088540)
en Leen Verweij (0610517504).

Naar overzicht

Geplaatst door:

Maurijn Pach

Datum:

30 april 2018

volg ons op Facebook

De Sionskerk is actief op Facebook. Blijf op de hoogte van feitjes, weetjes en meldingen.

Activiteiten

Activiteiten voor jong en oud. Van Kinderkerk tot ouderencontactmiddag.

Themadiensten

In de Sionskerk willen we regelmatig aandacht schenken aan de geloofsleer.

Diensten mee- of terugluisteren

(Meeluisteren alleen mogelijk tijdens een dienst)

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met: